Gratis dakinspectie

24/7 bereikbaar

10 jaar garantie

snel bij u aan huis

Dakisolatie

Bespaar veel energiekosten door uw dak te isoleren

Een van de manieren om uw huis te isoleren is door te kiezen voor een betere dakisolatie. Solide Dakservice helpt u graag bij het isoleren van uw pannendak of plat dak van uw aanbouw. Dit zorgt namelijk voor een betere isolatiewaarde waardoor u jaarlijks flink op de energiekosten in huis kunt besparen.

Hiernaast helpt dakisolatie bij het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf! Hierdoor word het voor bewoners gemakkelijker wordt om ’s nachts te ontspannen en rustiger te slapen.

Gratis dakinspectie en offerte

Bel direct 06 – 4454 5955 of vul het aanvraagformulier in.

Solide Dakservice helpt bij het isoleren van uw dak

Onze Dakdekkers isoleren zowel platte daken in combinatie met bitumen dakbedekking als hellende pannendaken. Een verkeerd geïsoleerd dak kan ervoor zorgen dat de houten dakconstructie gaat rotten.

Het is daarom belangrijk dat dit op de juiste wijze gebeurt. Solide dakservice is gespecialiseerd het isoleren van uw dak. Wij staan voor u klaar.

Dakisolatie dakpannen dak vanaf de buitenzijde

Goede dakisolatie gaat warmteverlies tegen. Dakisolatie zorgt ervoor dat u er een stuk warmer bijzit. Daken kunnen zowel langs de binnenzijde als de buitenzijde geïsoleerd worden. Waar deze eerste optie als de oude manier van isoleren wordt gezien, wint de moderne manier het dak vanaf de buitenzijde isoleren steeds meer populariteit. Dakisolatie aan de buitenzijde brengt een aantal voordelen met zich mee.

Voordelen van isoleren van een dakpannen dak buitenzijde

Dakisolatie langs de buitenzijde kent een aantal voordelen. Een belangrijk voordeel van de dakisolatie langs de buitenzijde is het feit dat de binnenkant van de woning onaangetast blijft en er geen ruimte verloren gaat. Dakisolatie langs de buitenzijde kan relatief snel gerealiseerd worden, waarbij de woning gewoon leefbaar blijft. De isolatielaag is ononderbroken, waarmee er koudebruggen worden voorkomen. Het isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het dak biedt tevens een extra beschermlaag aan de dakconstructie.

Nadelen van isoleren via de buitenzijde

Het maken van een goede luchtdichtheid kan soms een uitdaging vormen bij het aanbrengen van de dakisolatie aan de buitenzijde. Om een dak goed te isoleren vanaf de buitenkant, is dan ook de nodige kennis en ervaring vereist. Dakisolatie is een investering die zich snel terugbetaalt in flinke energiebesparingen.

Kosten dakisolatie dakpannen dak buitenzijde

De kosten van isolatie van uw dak langs de buitenzijde zijn vaak hoger dan de kosten van dakisolatie langs de binnenzijde. Dit hangt af van meerdere factoren, zoals het gebruikte isolatiemateriaal, de oppervlakte onder de dakpannen en de algehele staat van het dak. De bestaande dakpannen moeten worden verwijderd en het dak dient na het isoleren weer netjes afgewerkt te worden. 

In sommige gevallen kunnen de huidige dakpannen van het hellende dak gebruikt worden als afdekking. Echter is er vaak sprake van oude en mogelijk beschadigde dakpannen, waardoor deze niet langer geschikt zijn. Ook kan de isolatielaag ervoor zorgen dat de dakpannen niet meer perfect voegen, waardoor deze vernieuwd moeten worden. Nieuwe dakisolatie is een investering die zich snel terugbetaalt in energiebesparingen. Ook is het in veel gevallen mogelijk om aanspraak te maken op een subsidie, die de gemeente beschikbaar stelt met het oog op verduurzaming.

Verduurzaming

Dakisolatie is vooral nu met de torenhoge energiekosten van groot belang, zeker bij de wat oudere huizen. Warmte stijgt altijd omhoog en ontsnapt via het dak naar buiten. Zeker wanneer de isolatie van het dak te wensen overlaat. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren, langs de binnen- of buitenzijde. Dakisolatie langs de buitenzijde brengt diverse voordelen met zich mee en is zowel geschikt voor een plat als een hellend dak. De kosten van dakisolatie kunnen worden gezien als investering, die door besparingen op de energierekening wordt terugverdient. Wilt u besparen op uw energierekening en investeren in goede dakisolatie langs de buitenzijde? Win gerust advies in en vraag om een offerte bij Solide Dakservice.

Dakisolatie van een plat dak

Dakisolatie van een plat dak van een keuken of woonkamer aanbouw is zeer belangrijk, zeker in een land met een zeer wisselvallig klimaat als Nederland en België. Warmte stijgt altijd omhoog en gaat veelal verloren via het dak. Dit kost veel dure energie. Met de energieprijzen van nu is het rendement bij dakisolatie enorm belangrijk.

Waarom een plat dak isoleren?

Omdat er veel warmte verloren kan gaan via een plat dak, is het zeker nu van groot belang dit goed te isoleren. Ook zorgt dit er tijdens warme zomers met extreme temperaturen voor dat de temperatuur in de ruimtes onder het platte dak aangenaam blijft. Doorgaans kunnen daken van binnen en van buiten geïsoleerd worden. Doordat er bij een plat dak meer risico is op vochtproblemen door een lekkage, is het verstandig het dak via de buitenzijde te isoleren.

Plat dak isoleren

Bij goede isolatie van uw dak wordt er isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie aangebracht. Het dak wordt beschermd en blijft vaak nog gewoon beloopbaar. Ook zal de dakconstructie minder werken. Met deze dak isolatie zal de ruimte onder het dak minder onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen. De isolatie van een plat dak bestaat uit meerdere lagen. Er wordt een dampremmende laag aangebracht, om te zorgen dat vochtige lucht niet condenseert in het isolatiemateriaal. Daarna worden er bovenop deze laag folie isolatieplaten bevestigd. De isolatieplaten worden afgedekt met bitumen dakbedekking.

Dakisolatie op bestaand plat dak

Bij isolatie op bestaand plat dak wordt het isolatiemateriaal bovenop de bestaande dakbedekking aangebracht. Deze manier van isoleren wordt doorgaans toegepast bij dak renovaties, waarbij het de bedoeling is dat de originele dakbedekking in takt blijft. De isolerende werking is minder goed dan bij een normale plat dak isolatie. De isolatie is makkelijk aan te brengen en de kosten zijn relatief laag.

Bestaand plat dak of nieuw plat dak

De isolatiemethode is afhankelijk van de mogelijkheden die het dak biedt. Een nieuw dak wordt meestal als regulier plat dak geïsoleerd met isolatie materiaal op de dakconstructie. Indien er sprake is van een bestaand dak of een renovatie, dan wordt er gekeken naar welke isolatietechniek het meest geschikt is. Dakisolatie wordt, ongeacht het een bestaand of nieuw dak betreft, altijd aangeraden, zeker nu met de hoge energieprijzen.

Wat kost het isoleren van een plat dak?

De kosten van een plat dak isoleren hangen af van de manier van isoleren, de dakconstructie en de materialen die er gebruikt worden. Ook spelen de oppervlakte en het type dak mee in het kostenplaatje. Wij brengen van te voren een heldere offerte uit. Bij het isoleren van uw dak is het belangrijk om, naast de kosten, ook te kijken naar het rendement. Wat levert dakisolatie u op? Wanneer u uw dak isoleert kunt u flink op de energierekening besparen, wat zowel goed is voor het milieu als uw portemonnee. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Dakisolatie heeft een positief effect op het klimaat

Uw dak isoleren is een belangrijke stap bij het vervangen of renoveren van uw dak. Wij realiseren dakisolatie bij pannendaken ofwel schuine daken en bij platte dakconstructies. Een goede isolatie draagt bij aan vermindering van uw energiekosten. Wij geven u graag meer informatie over een dakisolatie zodat u de beste en juiste keuze kunt maken voor uw dak. Hieronder de verschillende isolatieplaten te weten: PIR 2 tijdig aluminium, PIR renovatieplaten, PIR afschotisolatie en XPS isolatie platen.

Een slecht geïsoleerd platdak of schuin pannendak is de grootste energieverspiller. Via het dak gaat meer dan 25% van de warmte in huis verloren. Dat is echt zonde van uw zuurverdiende geld! Goede dakisolatie levert de grootste energiewinst op voor uw huis. Met een goed geïsoleerd dak zit u er comfortabel bij en bespaart u daarnaast honderden euro’s per jaar.

Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?