Gratis dakinspectie

24/7 bereikbaar

10 jaar garantie

snel bij u aan huis

Dakdekker nodig?

Vervang op tijd voorkom lekkage

Dakdekker voor plat dak nodig? Heeft u nieuwe dakbedekking nodig? Solide Dakservice is gespecialiseerd in het verwerken van bitumen dakbedekking.

Gratis dakinspectie en offerte

Bel direct 06 – 4454 5955 of vul het aanvraagformulier in.


Heeft u een ervaren dakdekker nodig?

Een dakdekker is een professional die gespecialiseerd is in het leggen, repareren en onderhouden van daken. Met uitgebreide kennis van verschillende dakmaterialen en technieken, zorgt een dakdekker ervoor dat daken waterdicht en duurzaam zijn. Of het nu gaat om het plaatsen van nieuwe daken, het herstellen van beschadigingen of het vervangen van dakbedekking, een dakdekker biedt betrouwbare oplossingen om de veiligheid en functionaliteit van daken te waarborgen.

Solide Dakservice / dakbedekking is gespecialiseerd in het verwerken van bitumen dakbedekking. Twijfelt u of bitumen dakbedekking de juiste keuze is voor uw dak? Neem dan gerust contact op met ons. Wij helpen u graag als Dakdekker verder met advies op maat!

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking is de meest gebruikte dakbedekking voor met name platte daken. Bitumen dakbedekking wordt dan ook wel dakleer genoemd en is een substantie vervaardigd uit aardolie. In de praktijk wordt het gemaakt van gemodificeerde bitumen welke zorgen voor betere eigenschappen van het materiaal. Daarnaast is dit product mede hierdoor een stuk duurzamer en beter bestand tegen temperatuurschommelingen dan andere soorten dakbedekking. Bitumen dakbedekking heeft een lange levensduur van wel 20 tot 40 jaar. Al is de levensduur uiteraard voor een groot deel afhankelijk van hoe u het materiaal onderhoudt en de kwaliteit van het aangebrachte merk.

Het aanbrengen van bitumen dakbedekking door onze dakdekker

Bitumen dakbedekking wordt altijd geleverd op rollen. Op uw dak worden deze rollen dakbedekking dan uitgerold en aangebracht vaak op een van te voren aangebrachte onderlaag. Deze manier om bitumen dakbedekking aan te brengen noemen we ‘warme hechting’ methode waarbij gewerkt wordt met een gasbrander. Bij deze methode smelt het materiaal gedeeltelijk waardoor het enorm goed aan de ondergrond van uw dak kan hechten. Onze Dakdekker helpt u snel.

Waarom kiezen voor bitumen dakbedekking?

De belangrijkste reden om te kiezen voor bitumen dakbedekking is dat het zorgt voor een volledig waterdichte bedekking en bescherming van uw dak. Mits op de juiste wijze aangebracht uiteraard. Echter zijn er daarnaast nog meer redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor het aanbrengen van bitumen dakbedekking. Deze zetten we hieronder graag voor u op een rij:

  • Waterdichte bedekking van uw dak
  • Reparaties zijn vaak snel en eenvoudig uit te voeren
  • Relatief goedkoop vergeleken bij andere materialen
  • Vervangen van verouderde versleten bitumen dakbedekking is een eenvoudig proces
  • Bitumen dakbedekking kan prima op isolatie gemonteerd worden

Bitumen dakbedekking met of zonder leislag?

Bitumen dakleer is tot slot ook beschikbaar met en zonder leislag. Kort gezegd is deze leislag een strooisel van fijngemalen leisteen dat als toplaag op de bitumen dakbedekking wordt gebruikt. Bitumen dakbedekking mét leislag is dan ook nog beter beschermd tegen vocht en UV-straling dan bitumen dakbedekking zonder leislag.

Kan nieuwe bitumen dakbedekking over de oude bitumen dakbedekking?

Nieuwe dakbedekking over de oude is alleen mogelijk bij platte daken. Het fijne aan bitumen is dat het een enorme kleefkracht heeft. Doordat de oudelaag blijft liggen, is de dakdekker veel sneller klaar en dat zie je natuurlijk terug in de kosten.

Mensen vragen vaak kun je op een bitumen dak lopen?

Ga niet uw dak op bij extreem koude of extreem warme dagen omdat de bitumen dan erg bros of zacht kan zijn. Bij normale temperaturen kunt u gerust op uw dak lopen. Let er wel op dat u niet op randen of details gaat staan. Bitumen dakbedekking, beter bekend in de volksmond als dakleer, wordt al jaren toegepast op platte en licht hellende daken. Dankzij de bijzondere eigenschappen van dit dakbedekkingsmateriaal, waaronder de zeer goede weerstand en lange levensduur, wordt het ingezet bij verschillende bouwprojecten. 

Dakdekker

Bitumen dakleer is geschikt voor vrijwel elk type dak zoals de nu verkrijgbare gekleurde daken, parkeerdaken, funderingsmuren, balkons en zelfs groendaken. En natuurlijk ook voor veranda’s, aanbouwen, dakkapellen en schuurtjes. Meer weten neem dan contact met ons op. Bitumen zijn al eeuwenlang een beproefd middel om materialen waterdicht te maken. Ook voor het plaatsen van platte daken zijn ze nog steeds het ideale product. Bovendien zorgt onderzoek en ontwikkeling er nog steeds voor dat bitumen dakbanen beter worden, langer meegaan en minder onderhoud vergen.

Wij plaatsen alleen bitumen dakbedekkingen van de hoogste kwaliteit en de beste merken

Witte dakbedekking is een waterdichte bitumen dakleer. Het is identiek aan de traditionele en welbekende zwarte bitumen dakbedekkingen. Het enige verschil is de kleur. De leistenen laag is geen groen, rood of antraciet, maar wit. Witte bitumen dakbedekking weerkaatst meer dan 80% zonlicht. Deze koelt de ruimtes direct onder het platte dak met gemiddeld 3 tot 5 graden.

Een bitumen plat dak is zeer duurzaam en bestand is tegen extreme Nederlandse weersomstandigheden. Nog een voordeel van een bitumen plat dak is dat het relatief goedkoop is. Het dak is vrij eenvoudig te installeren, waardoor de kosten lager blijven in vergelijking met andere dakbedekkingen. Bovendien is het bitumen plat dak zeer duurzaam en heeft het een levensduur van meer dan 20 jaar.

Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?