Gratis dakinspectie

24/7 bereikbaar

10 jaar garantie

snel bij u aan huis

Dakbedekking

Vervang op tijd voorkom lekkage

Is het dakleer van uw plat dak versleten en aan vervanging toe? Heeft u een nieuwe bitumen dakbedekking / dakleer nodig? Solide Dakservice is gespecialiseerd in het verwerken van bitumen dakbedekking.

U kunt altijd rekenen op de beste service. Voor spoed gevallen zijn we 24/7 bereikbaar. Neem direct contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Gratis dakinspectie en offerte

Bel direct 06 – 4454 5955 of vul het aanvraagformulier in.


Solide Dakservice is dé specialist in bitumen dakbedekkingen

Door goed dakonderhoud en tijdige vervanging van uw bitumen dakbedekkingen kunt u daklekkages voorkomen. Platte daken hebben het door de wisselende Nederlandse weersomstandigheden zwaar te verduren. Regen glijdt immers niet gemakkelijk van een plat dak. Daarom is het  belangrijk om voor de juiste materialen te kiezen die geschikt zijn voor uw platte dak. Wij helpen u graag hier bij.

Dakbedekking / dakleer

Heeft u een nieuwe laag bitumen dakbedekking / dakleer nodig? Dakdekker Solide Dakservice is gespecialiseerd in het verwerken van bitumen dakbedekking. Twijfelt u of bitumen dakbedekking de juiste keuze is voor uw dak? Neem dan gerust contact op met ons. Wij helpen u graag verder met advies op maat!

Bitumen dakbedekking is de meest gebruikte dakbedekking voor met name platte daken. Bitumen dakbedekking wordt dan ook wel dakleer genoemd en is een substantie vervaardigd uit aardolie. In de praktijk wordt het gemaakt van gemodificeerde bitumen welke zorgen voor betere eigenschappen van het materiaal. Daarnaast is dit product mede hierdoor een stuk duurzamer en beter bestand tegen temperatuurschommelingen dan andere soorten dakbedekking. Bitumen dakbedekking heeft een lange levensduur van wel 20 tot 40 jaar. Al is de levensduur uiteraard voor een groot deel afhankelijk van hoe u het materiaal onderhoudt en de kwaliteit van het aangebrachte merk.

Het aanbrengen van bitumen dakleer

Bitumen dakbedekking wordt altijd geleverd op rollen. Op uw dak worden deze rollen dakbedekking dan uitgerold en aangebracht vaak op een van te voren aangebrachte onderlaag. Deze manier om bitumen dakbedekking aan te brengen noemen we ‘warme hechting’ methode waarbij gewerkt wordt met een gasbrander. Bij deze methode smelt het materiaal gedeeltelijk waardoor het enorm goed aan de ondergrond van uw dak kan hechten.

Meer weten aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door te mailen naar info@solidedakservice.nl of bel meteen naar 06 – 4454 5955. Wij helpen u graag!

Waarom kiezen voor bitumen dakleer?

De belangrijkste reden om te kiezen voor bitumen dakbedekking is dat het zorgt voor een volledig waterdichte bedekking en bescherming van uw dak. Mits op de juiste wijze aangebracht uiteraard. Echter zijn er daarnaast nog meer redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor het aanbrengen van bitumen dakbedekking. Deze zetten we hieronder graag voor u op een rij:

  • Waterdichte bedekking van uw dak
  • Reparaties zijn vaak eenvoudig uit te voeren
  • Relatief goedkoop vergeleken bij andere materialen
  • Vervangen van verouderde bitumen dakbedekking is een eenvoudig proces
  • Bitumen dakbedekking kan op isolatie gemonteerd worden

Bitumen dakleer met of zonder leislag?

Bitumen dakleer is tot slot ook beschikbaar met en zonder leislag. Kort gezegd is deze leislag een strooisel van fijngemalen leisteen dat als toplaag op de bitumen dakleer wordt gebruikt. Bitumen dakleer mét leislag is dan ook nog beter beschermd tegen vocht en UV-straling dan bitumen dakleer zonder leislag.

Kan nieuwe bitumen dakleer over de oude bitumen dakleer?

Nieuwe dakleer over de oude is alleen mogelijk bij platte daken. Het fijne aan bitumen is dat het een enorme kleefkracht heeft. Doordat de oudelaag blijft liggen, is de dakdekker veel sneller klaar en dat zie je natuurlijk terug in de kosten.

Mensen vragen vaak kun je op een bitumen dak lopen?

Ga niet uw dak op bij extreem koude of extreem warme dagen omdat de bitumen dan erg bros of zacht kan zijn. Bij normale temperaturen kunt u gerust op uw dak lopen. Let er wel op dat u niet op randen of details gaat staan. Bitumen dakleer, beter bekend in de volksmond als dakleer, wordt al jaren toegepast op platte en licht hellende daken. Dankzij de bijzondere eigenschappen van dit dakbedekkingsmateriaal, waaronder de zeer goede weerstand en lange levensduur, wordt het ingezet bij verschillende bouwprojecten.

Bitumen dakleer is geschikt voor vrijwel elk type dak zoals de nu verkrijgbare gekleurde daken, parkeerdaken, funderingsmuren, balkons en zelfs groendaken. En natuurlijk ook voor veranda’s, aanbouwen, dakkapellen en schuurtjes. Meer weten neem dan contact met ons op. Bitumen zijn al eeuwenlang een beproefd middel om materialen waterdicht te maken. Ook voor het plaatsen van platte daken zijn ze nog steeds het ideale product. Bovendien zorgt onderzoek en ontwikkeling er nog steeds voor dat bitumen dakbanen beter worden, langer meegaan en minder onderhoud vergen.

Het begint bij de verwijderen van het oude bitumen dakleer. Daarna word een nieuwe onderlaag bevestigd op de planken ondergrond. Hierop word het nieuwe dakleer gebrand door middel van verhitting. Dit alles zorgt voor een waterdichte laag.

Een bitumen plat dak is zeer duurzaam en bestand is tegen extreme Nederlandse weersomstandigheden. Nog een voordeel van een bitumen plat dak is dat het relatief goedkoop is. Het dak is vrij eenvoudig te installeren, waardoor de kosten lager blijven in vergelijking met andere dakbedekkingen. Bovendien is het bitumen plat dak zeer duurzaam en heeft het een levensduur van meer dan 20 jaar.

Wit dakleer en zonnepanelen

Wit dakleer is een waterdichte bitumen afdichting. Het is identiek aan de traditionele en welbekende zwarte bitumen dakleer. Het enige verschil is de kleur. De leistenen laag is geen groen, rood of antraciet, maar wit. Witte bitumen dakleer weerkaatst ruim 80% zonlicht. Deze koelt de ruimtes direct onder het platte dak met gemiddeld 3 tot 5 graden.

Witte bitumen dakleer is qua prijs wel duurder in aanschaf dan de reguliere bitumen dakleer. Deze is echter wel ideaal voor platte daken waar veel direct zonlicht op staat zoals een plat dak op het zuiden of waar zonnepanelen op liggen. Doordat wit dakleer gemakkelijker zonlicht reflecteert is de opbrengst van uw zonnepanelen ook meteen wat hoger.

Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?